În momentul în care unui copil i se stabilește sec diganosticul de cancer, viața acelui copil se schimba radical, rapid și dramatic. Mare parte a timpului se scurge în spital, între tratamente și analize, unele mai dureroase decât altele. Nu mai merge la școală, nu își mai vede prietenii, nu mai este invitat la petreceri, nu se mai joacă. Iar această înstrăinare îi afectează tonusul psihic și, implicit, capacitatea organismului de a lupta cu boala.
Pentru că de multe ori ajutorul trebuie acordat ”acum” și ”aici” , am lansat proiectul ”Tabăra din Spital”, prin care voluntarii Asociației Bucurie pentru Viață, sub atenta coordonare a unui psihoterapeut, desfășoară cu regularitate în cadrul Compartimentului de Oncopediatrie al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova activități de recreere terapeutică pentru copiii internați în spital.
Participând la activități diverse, special gândite pentru ei (ateliere de art-terapie, dezvoltare personală, socializare, spectacole, etc.), copiii reînvață să spere, să zâmbească, să aibă încredere în forțele lor, se bucură, își fac prieteni noi, își împărtășesc fricile, dar și visurile și planurile de viitor, depășindu-și propriile limite. Emoăiile pozitive, redirecționarea atenției de la rolul principal de bolnav la cel de copil, contribuie la starea de bine, la creșterea motivației de a continua lupta cu boala, mai încrezători că vor învinge.



